19.6.15

Keskül

Bilhassa yaz ayına dek gelen Ramazanlarda  geç vakitte yenen yemeklerin ardından serbetli tatlilarlar ağır olabiliyor.Bu sebebten sütlü tatlıları tercih ediyorum..Sütlü tatlı denince de nedense ilk akla gelen sütlaç ardindan da ramazana özgü güllaç oluyor..Bu tarifte eger elinizde hazır çekilmiş bademiniz varsa gerçekten nereyse 10 dakikada hazırlayabilirsiniz..
Keskül



KEŞKÜL

Malzemeler:
1 litre süt  (yaklaşık 4 bardak)
1 Türk.kahve fincanı nişasta
1  doluca çorba kasığı pirinç unu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1,5 bardak şeker
1 paket vanilya
100 g tuzsuz badem
bir tutam tuz

Yapılışı:

Ilk önce bademleri eğer ince kabuğu üzerindeyse kaynar suya atıp biraz bekletip veya bir iki taşım kaynatın…Daha sonra sudan alıp kabuklarını soyun ve mutfak robotunda incecik kıyın.
Eger elinizde çekilmiş varsa bu işlemi atlayın.

Sütü tencereye alıp bir tutam tuz ile kaynatın.

Nişasta,pirinç ununu bir kaba alıp üzerine sütten biraz ekleyip çatal ile topakları gidene kadar karıştırın.
Kaynayan süte ekleyin ve kısık ateste karıştırarak kaynatmaya devam edin..
Kıvam alınca şekeri,vanilya sekerini ve hindistan cevizini ekleyin.
Bademleri katın ve bir kez daha karıştırıp kâselere boşaltın..

Üzerine ister antep fistığı ister hindistan cevizi ile süsleyin.

Hazırlık süresi 20 dakika..


1 yorum:

konya künefe dedi ki...

Dünyanın en güzel tatlısı bence :) paylaşım için teşekkür ederim ..