13.10.14

Kabakli cikolatali kek

Kabağın şimdi tam mevsimi…Tatlısı,çorbası,böreği derken bu seferde pastasını hazırlamaya karar verdim…yogun çikolatala ile sahane bir lezzet..
kabakli cikolatali kek

BALKABAKLI CIKOLATALI KEK
Keki icin
Malzemeler:
4yumurta
bir tutam tuz
180 g un
75 g kakao
yarım tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
250 g balkabagi
4 yemek kaşığı su
170 g tereyağı
80 g şeker
80 g esmer şeker
yarım bardak süt
yarım limon suyu


Kabaklari soyup küp küp dograyın bir tencereye alıp suyu ekleyin ve ezilinceye kadar pişirin.Eger cok su salmiş ise sıvın tamamen buharlasmaşı için kısık ateşte biraz daha kaynatin.Daha sonra el blenderi veya çatal yardımı  ile püre haline getirin.Soğumasi için bekletin.
Sütün icine yarim limonun  suyunu ekleyerek karıştırın, kesilmesini sağlayın bunuda  bir kenarda bekletin.
Tereyağını şekerlerle birlikte iyice çırpın.
Yumurtalari teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu,kabartma tozunu,tuzu,tarçını ve kakaoyu eleyerek ekleyin.
Ekşimiş sütü ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar kek hamurunu karıştırın…Eger çok katı ise biraz süt ekleyebilirsiz..
20-22 cm çapinda yuvarlak kalıba döküp 175 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pisirin.Kürdan testi yapıp pişip pişmedigini kontrol edin..

Kekiniz fırından çıktıktan sonra soğuması icin bekleyin daha sonra iki defa kesin ve 3 pat elde edin.

Ara kremasi ve üzeri icin

Malzemeler:

1 poşet toz krem şanti+süt
200 g labne
50 g pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
1 portakal kabugu rendesi
yarim tatli kaşığı tarçın

Kremşantiyi üzerindeki talimata göre hazirlayın.
Labne peynirini,elenmiş pudra şekerini,vanilya şekerini,tarçını,portakal rendesini ekleyip karıştırın.
Püre haline getirilmiş ve soğumus kabak püresini de katip  karıştırın.

Bu kremi 3 e bölün.Kesmiş oldugunuz kek katlarinin aralarına sürüp son kek dilimini kapatıp  geri kalan kremi pastanin hertarafina düzgün bir sekilde sürün.

en az 1 saat kadar buzdolabında kremanin sertleşmesi icin bekletin.

Üzerinin ganaji icin

Malzemeler:
150 g bitter çikolata
3 kaşık krema
1 yemek kaşıgı tereyağı

Çikolatayi bıçak ile ince ince kıyın.Bir kaba alıp bu kabida kaynayan suyun üzerinde benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayin.Bu esnada tereyağını ve kremayi ekleyin..

Buzdolabından çıkan soğuk kekin üzerine dökün ve spatula yardımı ile çikolatayı pastanın hertarafına dikkatlice sürün.

Arzu ederseniz  kavuniçi ve kahverengi  seker  hamurundan minik kabaklar hazırlayabilir pastanızı bunlarla süsleyebilrsiniz.




kabakli cikolatali kek

Hazirlik süresi 45 dakika
Pisirme süresi 45 dakika
Bekleme süresi  1 saat

Hiç yorum yok: