23.12.08

Sevgili Blog arkadasimiz ESRA'nin anisina ,Ninonun Günlügü nün düzenledigi "Pastirma sucuk" etkinligine iki tarif ile katiliyorum.Esra'mada buradan tekrar rahmet diliyorum.
PASTIRMALI CUBUK KRAKER

Partilerin,futbol gecelerinin vazgecilmez yiyecegi .....
Malzemeler:
Pastirma cok ince dilimlenmis olacak-(sigir veya hindi)
Cubuk kraker
Yapilisi:
Pastirmaları krakerlerin ucundan baslayarak sıkı bir sekilde sarip acilmamalari icin biraz elinizle sıkın.
Uzun bir su bardagi veya vazoya koyup ikram edilince sunumu cok hos oluyor.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
SOGANLI PASTIMALI KIS

Malzemeler:
1 paket Milföy
5-6 iri sogan
1,5 su bardagi krema
(ben bitkisel krema kullandim-digerine nazaran cok hafif)
Yarim corba kasigi un
2 yumurta sarisi
Pastirma
tuz,karabiber
üzeri icin kasar rendesi
Yapilisi:
°Ilkönce soganlari küp küp dograyin ve sivi yagda pembesinceye kadar kavurun.Biraz ilinasini bekleyin sonra kremayi,unu ,ufak dogranmis pastirmayi,yumurta sarilarini ,tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin.
°milföyü üst üste koyup tek bir yöne ! (saga ve sola inceltirseniz iyi sonuc alamazsiniz)
dogru acip inceltin.Gerekirse bir ikili daha hazirlayin.
°Yuvarlak bir borcam veya kepceli kek kalibini yaglayin ve milföyü kenarlari 1 cm yukarida olacak sekilde kaliba yerlestirin.
°Catal ile bir kac yerinden hamuru delin.Soganli ve pastirmali karisimi icine dökün.Kasar rendesi serpin.
°180 dereceli firinda yaklasik 30 dakika pisirin.
Sicak ve soguk güzel bir lezzet!

15 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim ikiside harika gorunuyor tsk ederiz katilimin icin

Hansa dedi ki...

Kiş tarifi çok hoşuma gitti elinize sağlık.ziyaretiniz ve samimi yormunuz için teşekkürler.
sevgilerimle...

uygarimizlahayat dedi ki...

Çok farklı bir tarif bu harika olmuş ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Esra'nın toprağı bol olsun,nur içinde yatsın.Pastırmalı tariflerin denenecek,ellerine sağlık!
...........
Yo te amo tanto pero tu sabes
tan tan bien (que)
Es una cadena que ahora
calienta la sangre de mis Venas,sabes..
Hayal

mineninhobileri dedi ki...

pastırmalı çubuklar çok güzel görünüyor.bende deneyeceğim. ellerine sağlık.

kekik dedi ki...

Sevgili Esra,

Kedisever bir dost daha edindiğime çok sevindim. Bloğuma yazdığın notta kedinin kendini hiç sevdirmediğini söylemişsin.. Özgür bir vatandaş olduğu belli, gerçi bizimki de iyileşti hiç kucağa gelmiyor artık.. Onlar mı bizim efendimiz biz mi onların??? tartışılır:) Sevgilerimle..

leyya dedi ki...

serap hanımcım(inşllh isminizi yanlı hatırlamıyorumdur)tarifini istediginiz böreği ben pişiremedim hala.ama arkadaşımın sayfasında görünce haber vereyim dedim.http://sofraozlemi.blogspot.com/2008/12/gkkuai-brek.html burada bulabilirsiniz.etkinliğe katılımınız için teşekkürler.çok güzel iki alternatif olmuşlar...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok pratik ve şık.. Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Türkiye'den sımsıcak sevgilerle geldim ...
Burda yemekler nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.........

Adsız dedi ki...

Eminim görüntüsü kadar tadı da nefistir... Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

İkisi de birbirinden güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Serap'cigim,
Ne guzel seyler, ellerine saglik. Harika olmuslar.
Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

İyi hafta sonları Serap'cığım..
Pastırmaya da hiç dayanamam!!
SEVGİLER,
Neşe Kutlutan

pelince dedi ki...

İki tarifde çok güzel,ellerinize sağlık..
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Serap'cığım..Ailece
yeni yılınızı kutlarım.Sevgiler,
Pınar Tugsavul